Ervaringen

Anne: De begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Vooral het uit-luisteren, prikkelende vragen stellen, duwtje in de rug, stimuleren om de rem er af te halen zijn zo wat dingen die bij me boven komen. Pieter stuurt af en toe wat bij, maar ik was zelf de proceseigenaar. Tijdens mijn proces kon ik tussen de gesprekken door altijd terecht voor een vraag. Ik heb het als zeer leerzaam en boeiend ervaren en denk nog regelmatig terug aan de gesprekken. Ik zit nu op een plek die bij me past!

Elvira : Samen met Pieter heb ik, na mijn ontslag onderzocht hoe ik het beste mijn werkzame leven in kan richten. Voor mij was al snel duidelijk dat dit in de vorm van een eigen bedrijf zou zijn. Pieter heeft door goed te luisteren, mee te denken en kritische vragen te stellen dit proces stap voor stap met mij doorlopen. Hij was er voor mij op momenten van groot enthousiasme en emotionele beslissingen. Ik kreeg de steun en begeleiding die ik nodig had. Een duwtje als ik stil stond en een trap op de rem als ik te snel ging. Het bedrijf is er!


Martin : Pieter, bedankt voor je professionele hulp bij het in balans brengen van mijn werkzaamheden werk en privé. Bij mogelijke storingen denk ik aan aandachtspunten welke ik met je besproken heb. Voel me nu georganiseerder, stabieler en sterker.


Anoniem: ‘Vanwege een outplacementtraject ben ik bij Pieter terecht gekomen. Aan hem de taak om mij inzicht te geven in het feit waarom ik niet meer vol enthousiasme en gedrevenheid voor de klas stond. De TTSI Insights gedrag- en drijfverentest is het hulpmiddel of nog beter de leidraad die Pieter daarbij hanteert. Naar aanleiding van een uitgebreide vragenlijst wordt duidelijk hoe je zaken aanpakt en wat je drijfveren zijn.

Uit mijn test is naar voren gekomen dat ik zaken graag grondig en perfectionistisch aanpak, waarop Pieter mij het verslag overhandigde. Hij gaf aan dat hij ervan uitging dat ik de informatie eruit toch wel grondig zou bestuderen, zodat we geen kostbare tijd hoefden te besteden aan het lezen ervan.

Verder is de test heel duidelijk in wat mij drijft. Ik ben gericht op voelen en denken. Sociaal en gevoelig voor sfeer en analytisch kijkend naar hoe dingen lopen. Dit laatste punt pakte Pieter ook weer beet door goed door te vragen over hoe ik opgevoed ben.

Pieter heeft mij door middel van vragen en opdrachten zelf laten inzien waar ik goed in ben en wat ik zoek. En dat is iets betekenen voor een ander en dingen op een rij kunnen zetten. Dat ik best wat assertiever mag zijn en wat meer van mijzelf mag laten zien is mijn uitdaging.

Met deze nieuwe inzichten sta ik toch weer voor de klas, maar ben ik mij daarnaast ook aan het omscholen tot maatschappelijk werker. Ik heb mij kwetsbaar opgesteld, heb opengestaan voor adviezen, maar ben blij dat ik de stap heb genomen naar Pieter te gaan en ben er vandaan gegaan met meer eigen inzicht en een andere kijk op mijzelf.


Lisa: “Pieter heeft mij geholpen met mijn spoor 2 traject. Hij heeft mij o.a. geholpen met de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Hoewel Pieter enorm betrokken is, ben jezelf verantwoordelijk voor je eigen proces. Zijn aanpak is ook zeer persoonlijk, jouw behoeften zijn hierin leidend. Hij geeft je de nodige handvatten en weet de juiste vragen te stellen om je hierin te begeleiden. Pieter voelde vertrouwd; ik voelde mij veilig en begrepen door hem, waardoor ik mij volledig kon overgeven aan het proces en echt stappen kon maken. Nu ben ik met plezier weer aan de slag bij een nieuwe werkgever.”