Studiehuis

Bijles

In een rustige leer- en werkomgeving kunnen leerlingen werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Ze kunnen een leerstrategie ontwikkelen die bij ze past. Er wordt gewerkt met een contactpersoon die de persoonlijke begeleiding verzorgt. Vaak wordt er een vast tijdstip in de week gezocht waar leerlingen kunnen komen voor begeleiding. Het uiteindelijke doel is dat de leerling zelfstandig in staat is zijn huiswerk te beheren en beheersen. Hulp bij je profielkeuze of beroepsopleiding keuze in het voortgezet onderwijs kan natuurlijk ook! Door middel van een korte test en vraaggesprek kan richting worden gegeven aan je toekomst.

Persoonlijkheidsanalyse

In het basisonderwijs wordt voor leerlingen van groep 7 en 8 samengewerkt met Elsina en de Gemeente Diemen om leerlingen voor te bereiden op het Voortgezet Onderwijs. Hierbij wordt naast de begeleiding gebruik gemaakt van een persoonlijkheidsonderzoek. Hierdoor worden persoonlijkheidskenmerken als tijdsbeleving, talenten, behoeften en leerstijl bekend. Met name de leerstijl is belangrijk. Dit vergemakkelijkt de keuze voor een passende middelbare school.

Kiezen is lastig!

Moet je een profiel kiezen op je middelbare school? Kom je niet tot een keuze voor jouw studie? Heb je een studie gekozen, maar twijfel je nog? Wil je stoppen met je studie, maar wat dan? Heb je geen idee wat je wil gaan doen? Samen met de studieadviseur bespreek je een vragenlijst en kom je erachter welke persoonlijke voorkeuren je hebt. Met deze kennis ben je in staat om een goede, gerichte keuze te maken. Een keuze die afgestemd is op je persoonlijkheid. Een keuze met overtuiging die je blij maakt en begrijpt. Je krijgt aanwijzingen voor je leerstijl, omgaan met anderen, stressoren, doelen stellen en communicatiestijl. Je leert ook hoe jij keuzes maakt, best handig om te weten!